AN 2021
Arts el Nord, cicle de noves sonoritats a Menorca.
Arts al nord, menorca, fornells, macaret, montpalau, música, concert, concerts, es mercadal, suu, roger pistola, pol fuentes, da souza, pavvla, donallop, daniel lumbreras, biel ensemble, jansky, la nena samsó, el petit de cal eril, laxnbusto, leonmanso, guiem soldevila, es far cultural, música a menorca, concerts menorca, musica en menorca, conciertos en menorca, nord, norte, planes menorca, que hacer en menorca, julio en menorca
22152
page-template-default,page,page-id-22152,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.8,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
10J

ARTS AL NORD 2021

1 D’OCTUBRE DE 2021 · 21 h

MELMANN

Artista seleccionat Arts al Nord’21

Nicolas Melmann (1981, Argentina) artista seleccionat en la primera convocatòri de residència d’Art Sonor a Menorca. Explora aspectes socials i poètics del so. En els seus projectes transdisciplinaris Melmann experimenta amb tecnologia, creant narratives lineals i no lineals, treballant en diferents mitjans i suports. Les seves composicions oscil·len entre la música electroacústica, música generativa per a ensambles, experiments amb sensors, hidròfonos, sonificació de dades, cartografies sonores, instal·lacions, entrevistes i enregistraments de camp.

Melmann utilitza el so com a matèria primera per a les seves composicions, creant peces i instal·lacions sonores utilitzant electrònica, instruments no convencionals, enregistraments de camp i paraula parlada. També ha produït música i disseny sonor per a dansa, videojocs, televisió, cinema i teatre. Actiu des de fa més de 14 anys, Melmann ha llançat sis àlbums i ha realitzat gires per Àsia, Europa, Amèrica del Nord i Sud-amèrica. Ha mostrat el seu treball en nombrosos venues i festivals, incloent el Metropolitan Museum of Art of New York, Victoria & Albert Museum (London), Potytech Museum (Moscow), SEMA (Seoul Museum of Art), MCA – Denver (Museum of Contemporary Art), Mutek Festival, Sónar Festival (Buenos Aires), Gamma Festival (St. Petersburg), entre altres.

També ha treballat com a comissari en “Llenguatges Sonors” i ha estat artista resident en la Xarxa Bull Music Academy (Nova York), ZKM – Zentrum Für Kunst und Mediïn en AIR Lower Àustria, STEIM (Holanda), Chateau Ephemere (França), entre altres. Ha guanyat premis i reconeixements, entre ells el Virtual Partenariat (Goethe Institut), National Arts Foundation (Argentina), Biennal de Kosice, Asylum Arts (Nova York), i ha participat en projectes educatius i tallers sobre noves músiques i art sonor en Garrison Institute ( Nova York), ZKM (Alemanya), CMMAS (Mèxic), Fundació Telefònica (Perú). En el camí, Melmann ha compartit escenari amb artistes com Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, Nicola Cruz, Robert Lippok, Lydia Lunch, Max Cooper, Richard Devine i molts altres.

https://melmann.site/

+ DJ Philip Sherburne

«Philip Sherburne» convidat de luxe a l’ Arts al Nord’21

El nord-americà Philip Sherburne és tota una institució en el món del periodisme musical. Porta escrivint sobre música electrònica i experimental des de 1998, i ha treballat per a publicacions tan prestigioses com The New York Times, The Wire, SPIN, ResidentAdvisor o Pitchfork, on exerceix de contributing editor actualment. Però en Philip Sherburne és, a més, un excel·lent productor i DJ que ha actuat a algunes de les cabines i festivals més importants del planeta, i fins i tot ha arribat a convertir-se en un dels noms habituals del festival Unsound de Cracòvia, on hi actua edició rere edició. Recentment ha creat el segell Balmat un nou segell discogràfic de fronteres vaporoses ple de curiositats i juntament amb l’Albert Salines ‘Wooky’presenten Lapsus Ràdio, el programa que copresentan setmanalment a Ràdio 3.
Serà un autèntic luxe poder gaudir en Es Claustre i dins el marc d’aquests dos dies de la Creació Sonora d’un dels seus eclèctics sets farcits de novetats i sons.

2 D’OCTUBRE DE 2021

12h · PRESENTACIÓ + VERMUT MUSICAL

«Jansky» ens presentaran el procés de Insecta Dance Music

Xerrada amb el duet musical Jansky, Laia Malo i Jaume Reus que ens explicaran el procés de creació sonora d’Insecta Dance Music, recentment presentant en la inauguració del MMVV. Una idea que ha estat premiada als Sound of the Year Awards 2020 (BBC3 – Museum of Sound) i el projecte va rebre una Beca de Creació de l’Institut d’Estudis Baleàrics 2020. Motius pels quals volem saber com els ha anat tot el procés incial, de treball creatiu i de gestió amb una idea tant treballada, arriscada i experimental.

En acabat hi haurà vermut musical amb la poeta, cantant i creadora Laia Malo.

21h · CONCERT

JANSKY

El duet Jansky presenta Insecta Dance Music: música electrònica en directe, creada a partir de sons d’insectes enregistrats a Mallorca.

 

Jansky han enregistrat els cants de grills, cigales o llagosts de Mallorca, els han manipulat al seu estudi i han composat unes cançons que fan ballar al ritme de la terra i imaginen nous futurs. El projecte va rebre una Beca de Creació de l’Institut d’Estudis Baleàrics 2020 i el Premi a “Millor so d’estudi” als Sound of the Year Awards 2020  (Regne Unit- BBC3 – Museum of Sound) i s’acaba d’estrenar al Mercat de Música Viva de Vic. Amb escenografia d’Omar Prole i Aloma Lafontana.

Amb el suport